5.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI

5.SINIF KOZA YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI SAYFA 21-22 CEVABI

5.SINIF MATEMATİK KOZA YAYINLARI DERS KİTABI 1.ÜNİTE SAYFA 21-22 CEVAPLARI 

Bu yazımızda  2021-2022 5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 21-22  cevaplarını çözümlü olarak sizler için hazırladık.

5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 1.Ünite Cevapları 2021-2022

2021-2022 5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik ders kitabı 320 sayfadan oluşmaktadır. 5.Sınıf Koza Yayınları  Matematik ders kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır.

Matematik ders kitabı cevaplarını hazırlamamızda ki amaç sizlerin derslerinde daha başarılı olmasını sağlamaktır. Size tavsiyemiz  ders kitabı cevaplarını yaparken öncelikle kendiniz çözmeniz yapamadığınız veya eksik kalan noktaları tamamlamanızdır.

2021 Matematik ders kitabı  cevapları yeni müfredata uygun bir şekilde alanında uzman kişilerin desteğiyle hazırlanmıştır.

denemesinavlari.net ailesi olarak eğitim öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

5.Sınıf Koza Yayınları Matematik Ders Kitabı 1.Ünite Cevapları 

2021-2022 5.Sınıf Koza Yayınları Matematik Ders Kitabı  (Sayfa 21-22 ) Cevapları

 

5.Sınıf Koza Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı

ŞİMDİ UYGULAYALIM

1. Aşağıdaki sayı örüntüsünün kuralı, 1. adımdan sonra sayıların üçer üçer artmasıdır. Buna göre 4 ve 6. adımlarda olması gereken sayıları bulunuz.

2. Aşağıdaki sayı örüntüsünün kuralı, her adımda kendinden önceki adımda yer alan sayının 13 fazlasının alınmasıdır. Buna göre 5 ve 6. adımlarda olması gereken sayıları bulunuz.

5.Sınıf Koza Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 22 Cevabı

ŞİMDİ UYGULAYALIM

3. Aşağıdaki sayı örüntüsünün kuralı, her adımda kendinden önceki adımda yer alan sayının 21 fazlasının alınmasıdır. Buna göre 5 ve 6. adımlarda olması gereken sayıları bulunuz.

4. Aşağıdaki şekil örüntüsünü inceleyiniz. Bu örüntüdeki kare ve üçgen sayılarını sayı örüntüsü olarak yazınız. Örüntünün 4. adımında kaçar tane kare ve üçgen olacağını bulunuz.

5. Yandaki abaküsün 1, 2 ve 3. sıralarındaki boncukların bazıları sağ tarafa ayrılarak bir örüntü oluşturulmuştur. Bu örüntünün 4 ve 5. adımlarını oluşturmak için sağ tarafa kaçar tane boncuk ayrılması gerektiğini bulunuz.

6. Ebru, boş olan kumbarasına her hafta 10 TL atmaktadır. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a. İlk 8 hafta için kumbarada biriken toplam para miktarını düzenleyeceğiniz tabloda gösteriniz.

b. Tablodan yararlanarak hangi hafta, kaç Türk lirası biriktirmiş olacağını belirleyebileceğiniz bir kural geliştiriniz.

c. Ebru’nun kaç hafta sonra 220 TL biriktirmiş olacağını bulunuz.

5.SINIF MEB ve KOZA YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI DİĞER ÜNİTE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir