6.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPALRI

6.SINIF ENGÜRÜ YAYINCILIK MATEMATİK DERS KİTABI SAYFA 98-99-100 CEVABI

6.SINIF ENGÜRÜ YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI (2021-2022)

Bu yazımızda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 6.Sınıflarda okutulacak olan Engürü Yayıncılık Matematik ders kitabı sayfa 98-99-100 cevabını çözümlü olarak sizler için hazırladık.

 

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları ENGÜRÜ Yayınları 2021-2022

6.Sınıf Engürü Yayıncılık Matematik ders kitabı 376 sayfa 6 Üniteden oluşmaktadır. Engürü Yayınları Matematik ders kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır.

1.ÜNİTE :

-DOĞAL SAYILARLA İŞLEMLER

-ÇARPANLAR VE KATLAR

-KÜMELER

2.ÜNİTE :

-TAM SAYILAR 

-KESİRLERLE İŞLEMLER

3.ÜNİTE :

-ONDALIK GÖSTERİM

-ORAN

4.ÜNİTE : 

-CEBİRSEL İFADELER

-VERİ TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME 

-VERİ ANALİZİ

5.ÜNİTE : 

-AÇILAR

-ALAN ÖLÇME

6.ÜNİTE : 

-ÇEMBER 

-GEOMETRİK CİSİMLER

-SIVI ÖLÇME

 

Engürü Yayınları 6.Sınıf Matematik ders kitabı cevapların sizlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

2021-2022 6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik ders kitabı sayfa 6 ,7 ,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ,158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 , 175 , 176 , 177 , 178 , 179 , 180 ve diğer sayfaların cevaplarına alt kısımda bulunan linklerden tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Öğrenim hayatınız boyunca başarılar sizinle olsun.

İyi çalışmalar dileriz..

6.Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı Engürü Yayıncılık

ÜNİTE DEĞERLENDİRME

1. Ankara, Sivas ve Malatya’da aynı anda yapılan sıcaklık ölçümlerinde en soğuk il Sivas, en sıcak il Ankara olmuştur. Buna göre bu üç ilde ölçülen hava sıcaklıkları aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 0 °C -5 °C -1 °C
B) 3 °C -1 °C 0 °C
C) -4 °C -5 °C -8 °C
D) 2 °C 0 °C 1 °C

  • Cevap: C

2. -8, 0, +6, -12, -3, +9, 2, -34 tam sayılarından kaç tanesi -5’ten küçüktür?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

  • Cevap: B

3. Sayı doğrusu üzerinde iki basamaklı en büyük negatif tam sayının, iki basamaklı en büyük tam sayıya uzaklığı kaç birimdir?

A) 198
B) 109
C) 89
D) 20

  • Cevap: B

4. Sayı doğrusunda -5 sayısının sağında kaç tane negatif tam sayı vardır?

A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

  • Cevap: B

5. Yukarıdaki eş parçalara ayrılmış sayı doğrusunda ■ ve ▲ ile gösterilen tam sayıların arasında 30 birim olduğuna göre ■ ile gösterilen tam sayı kaçtır?

A) -21
B) -18
C) -15
D) -7

  • Cevap: A

6. Yukarıdaki eş parçalara ayrılmış sayı doğrusunda ▲ , •, ■ ve ★ ile gösterilen tam sayılardan hangisinin mutlak değeri en büyüktür?

A) ▲
B) •
C) ■
D) ★

  • Cevap: A

7. |-14|, -5, 0 sayılarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) -5 < 0 < |-14|
B) |-14| < -5 < 0
C) -5 < |-14| < 0
D) 0 < -5 < |-14|

  • Cevap: A

6.Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı Engürü Yayıncılık

8. -A71 üç basamaklı bir sayı ve -485 < -A71 olduğuna göre ▲ yerine kaç farklı rakam yazılabilir?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

  • Cevap: C

9. Bir yolun Aylin 5/12’ini, Burak 5/8’ini, Can 7/12’sini ve Derya 1/3’ini yürümüştür. Bu dört kişiden en az mesafeyi yürüyen kimdir?

A) Aylin
B) Burak
C) Can
D) Derya

  • Cevap: D

10. Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 1 arası 6, 1 ile 2 arası 4 eşit parçaya ayrılmıştır. Buna göre aşağıdaki kesirlerden hangisi K, L, M ve N noktalarından birine karşılık gelmektedir?

A) 2/5
B) 2/3
C) 7/6
D) 3/2

  • Cevap: D

11. Aşağıdaki kesirlerden hangisi 19/32 kesrine en yakındır?

A) 1/4
B) 1/3
C) 2/3
D) 3/4

  • Cevap: C

12. (1/2 – 1/3) + (1/3 – 1-4) + (1/4 – 1-5) işleminin sonucu kaçtır?

A) 3/10
B) 1/2
C) 3/5
D) 7/10

  • Cevap: A

13. Bir şişedeki 5 litre suyun birinci gün 1 3/4 litresi, ikinci gün 2 1/5 litresi içilirse şişede kaç litre su kalır?

A) 9/10
B) 1 1/20
C) 1 1/10
D) 1 1/5

  • Cevap: B

14. 12/20 kesri aşağıdakilerden hangisiyle çarpılırsa sonuç 1’e eşit olur?

A) 1/20
B)  /20
C) 5/3
D) 5/2

  • Cevap: C

6.Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı Engürü Yayıncılık

15. 60 tane çikolatanın 3/10 ’ü yenmiştir. Kaç tane daha yenilirse çikolataların 2/5’si yenmiş olur?

A) 5
B) 6
C) 7
D) 8

  • Cevap: B

16. Aşağıdaki bölme işlemlerinden hangisinin sonucu 124’ten küçük bir sayıdır?

A) 124 ÷ 9/8
B) 124 ÷ 4/5
C) 124 ÷ 11/13
D) 124 ÷ 3/4

  • Cevap: A

17. Nazlı, aldığı 4 4/5 kg salçayı 3/5 kg salça alabilen kavanozlara boşaltmıştır. Nazlı kavanozları tamamen doldurduğuna göre bu iş için kaç tane kavanoz kullanmıştır?

A) 8
B) 9
C) 10
D) 12

  • Cevap: A

18. (1/2 ÷ 1/4) ÷ (1/2 ÷ 1/6) işleminin sonucu kaçtır?

a) 1/2
B) 2/3
C) 3/2
D) 2

  • Cevap: B

19. Dikdörtgen şeklindeki bir tahtanın kısa kenarının uzunluğu 1 1/2 metredir. Tahtanın uzun kenarının uzunluğu, kısa kenarının uzunluğunun 4/3 katı ise bu tahtanın çevresi kaç metredir?

A) 7/2
B) 9/2
C) 7
D) 9

  • Cevap: C

20. Bir kenarının uzunluğu 9/20 m olan karenin çevre uzunluğu, bir eşkenar üçgenin çevre uzunluğuna eşittir. Buna göre eşkenar üçgenin bir kenar uzunluğu kaç metredir?

A) 1/2
B) 3/5
C) 7/10
D) 4/5

  • Cevap: B

6.SINIF MEB ve ENGÜRÜ YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI DİĞER ÜNİTE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.