8. SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI

8.SINIF KOZA YAYINCILIK MATEMATİK DERS KİTABI SAYFA 123-124 CEVABI

8.SINIF KOZA YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI (2021-2022)

Bu yazımızda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 8.Sınıflarda okutulacak olan KOZA Yayıncılık Matematik ders kitabı sayfa 123-124 cevaplarını çözümlü olarak sizler için hazırladık.

8.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022

8.Sınıf KOZA Yayıncılık Matematik ders kitabı 376 sayfa 6 Üniteden oluşmaktadır. Koza Yayınları Matematik ders kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır.

1.ÜNİTE :

-ÇARPANLAR VE KATLAR

-ÜSLÜ İFADELER

2.ÜNİTE :

-KARAKÖKLÜ İFADELER

-VERİ ANALİZİ

3.ÜNİTE :

BASİT OLAYLARIN OLMA OLASILIĞI

-CEBİRSEL İFADELER VE ÖZDEŞLİKLER

4.ÜNİTE : 

-DOĞRUSAL DENKLEMLER

-EŞİTSİZLİKLER

5.ÜNİTE : 

-ÜÇGENLER

-EŞLİK VE BENZERLİK

6.ÜNİTE : 

-DÖNÜŞÜM GEOMETRİSİ

-GEOMETRİK CİSİMLER

 

Koza Yayınları 8.Sınıf Matematik ders kitabı cevapların sizlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

2021-2022 8.Sınıf Koza Yayınları Matematik ders kitabı sayfa 6 ,7 ,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ,158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 , 175 , 176 , 177 , 178 , 179 , 180 ve diğer sayfaların cevaplarına alt kısımda bulunan linklerden tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2021 Koza Yayıncılık 8.Sınıf Matematik ders kitabı cevapları

Matematik cevaplarını öncelikle kendiniz yapmalısınız. Sitemizden yapmış olduğunuz soruların cevaplarını kontrol edebilirsiniz.

8.Sınıf Koza Yayıncılık  Matematik Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı

3. ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

A. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. Bir aile, 3’ü kadın, 2’si erkek olmak üzere 5 kişiden oluşmuştur. Bu ailenin fertleri akşam yemeği için masaya oturacaktır. Masaya oturacak ilk kişi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A. Erkek olma olasılığı daha fazladır.
B. Kadın olma olasılığı daha fazladır.
C. Kadın olma olasılığı daha azdır.
D. Kadın ve erkek olma olasılıkları eşittir.

  • Cevap: B

“EĞİTİM” sözcüğündeki harflerin yazıldığı eş büyüklükteki kartlar bir torbaya konuluyor. Torbadan rastgele bir kart çekiliyor. Buna göre 2, 3, 4 ve 5. soruları cevaplayınız.

2. Kartta bir harfin yazılı olması olasılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A. 1/6
B. 2/6
C. 3/6
D. 1

  • Cevap: D

3. Kartta yazılı harfin ünlü bir harf olma olasılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A. 1/3
B. 1/2
C. 5/6
D. 1

  • Cevap: B

4. Kartta yazılı harfin “Ğ” olması olasılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A. 1/2
B. 1/3
C. 1/6
D. 1

  • Cevap: C

5. Kartta yazılı harfin “B” olması olasılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A. 0
B. 1/6
C. 1/3
D. 1

  • Cevap: A

6. 8x – 7 cebirsel ifadesine uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

A. Aklımdan tuttuğum sayının 7 eksiğinin 8 katı

B. Özlem’in yaşının 8 katının 7 yaş fazlası

C. Cebimdeki paranın 8 katının 7 TL eksiği

D. Bir sayının 8 katı ile 7 katının farkı

  • Cevap: C

8.Sınıf Koza Yayıncılık  Matematik Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı

7. Yanda cebir karoları ile modellenmiş işleme ait matematik cümlesi aşağıdakilerden hangisidir?

A. (x + 3) . (x + 1) = x2 + 4x + 3
B. (2x + 3) . x = 2x2 + 3x
C. (2x + 3) . (x + 2) = 2x2 + 7x + 6
D. (2x + 3) . (x + 1) = 2x2 + 5x + 3

  • Cevap: D

8. (6x – 1) . (-3x + 4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A. -18x2 + 27x + 4
B. -18x2 + 27x – 4
C. -18x2 + 23x + 4
D. -18x2 – 23x

  • Cevap: B

9. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi özdeşlik değildir?

A. 24x = -5x + 58
B. 16a2 – 4b2 = (4a – 2b) . (4a + 2b)
C. (x + 3)2 = x2 + 6x + 9
D. x2 – 10x + 25 = (x – 5) . (x – 5)

  • Cevap: A

10. Aşağıdakilerden hangisi (3y – 2n)2 ifadesine eşittir?

A. 3y2 – 12yn + 2n2
B. 9y2 + 12yn + 4n2
C. 9y2 – 12yn + 4n2
D. 9y22 + 12yn – 4n2

  • Cevap: C

11. Aşağıdakilerden hangisi 3. (4x2 – 25y2) ifadesine eşittir?

A. 3 . (2x – 5y) – 3 . (2x + 5y)
B. 3 . (2x – 5y) . (2x + 5y)
C. 3 . (2x + 5y) + 3 . (2x – 5y)
D. 3 . (2x – 5y) . (2x – 5y)

  • Cevap: B

12. (■x – 7)2 = 9x2 – ▲x + 49 eşitliği bir özdeşliktir. Buna göre ■ ve ▲ yerine gelecek sayılar aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

A. ■ = 9 ▲ = 42
B. ■ = 42 ▲ = 3
C. ■ = 9 ▲ = 49
D. ■ = 3 ▲ = 42

  • Cevap: D

8.SINIF MEB YAYINLARI DERS KİTABI 1 -2 ve KOZA  YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI  DİĞER ÜNİTE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.