8. SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI

8.SINIF KOZA YAYINCILIK MATEMATİK DERS KİTABI SAYFA 125-126 CEVABI

8.SINIF KOZA YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI (2021-2022)

Bu yazımızda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 8.Sınıflarda okutulacak olan KOZA Yayıncılık Matematik ders kitabı sayfa 125-126 cevaplarını çözümlü olarak sizler için hazırladık.

8.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022

8.Sınıf KOZA Yayıncılık Matematik ders kitabı 376 sayfa 6 Üniteden oluşmaktadır. Koza Yayınları Matematik ders kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır.

1.ÜNİTE :

-ÇARPANLAR VE KATLAR

-ÜSLÜ İFADELER

2.ÜNİTE :

-KARAKÖKLÜ İFADELER

-VERİ ANALİZİ

3.ÜNİTE :

BASİT OLAYLARIN OLMA OLASILIĞI

-CEBİRSEL İFADELER VE ÖZDEŞLİKLER

4.ÜNİTE : 

-DOĞRUSAL DENKLEMLER

-EŞİTSİZLİKLER

5.ÜNİTE : 

-ÜÇGENLER

-EŞLİK VE BENZERLİK

6.ÜNİTE : 

-DÖNÜŞÜM GEOMETRİSİ

-GEOMETRİK CİSİMLER

 

Koza Yayınları 8.Sınıf Matematik ders kitabı cevapların sizlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

2021-2022 8.Sınıf Koza Yayınları Matematik ders kitabı sayfa 6 ,7 ,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ,158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 , 175 , 176 , 177 , 178 , 179 , 180 ve diğer sayfaların cevaplarına alt kısımda bulunan linklerden tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2021 Koza Yayıncılık 8.Sınıf Matematik ders kitabı cevapları

Matematik cevaplarını öncelikle kendiniz yapmalısınız. Sitemizden yapmış olduğunuz soruların cevaplarını kontrol edebilirsiniz.

8.Sınıf Koza Yayıncılık  Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı

3. ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

13. Yandaki dikdörtgenin alanı 63 cm2, kısa ve uzun kenarların karelerinin toplamı 130 cm2dir. Bu dikdörtgenin çevresinin uzunluğu kaç santimetredir?

A.24
B. 28
C. 32
D. 40

  • Cevap: C

14. Bir özdeşlikte a2 – b2 = 160 ve a – b = 8 olduğuna göre a + b’nin değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A. 20
B. 18
C. 16
D. 14

  • Cevap: A

15. 2 0102 – 2 0002 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A. 40 400
B. 40 100
C. 40 010
D. 40 001

  • Cevap: B

16. Yanda cebir karoları ile modellenmiş dikdörtgensel bölgenin alanını veren ifadenin çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. 2x2 + 5x + 2 = (x + 2) . (2x + 1)
B. 2x+ 5x + 2 = (x – 2) . (2x + 1)
C. x2 + 5x + 2 = (2x – 1) . (x + 2)
D. 2x2 + 5x + 2 = (2x – 1) . x

  • Cevap: A

17. 8x2 – 4x ifadesinin çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. x . (8x – 4x)
B. 4x . (x2 – 4)
C. 4x . (x2 – 2)
D. 4x . (2x – 1)

  • Cevap: D

18. -30t + 25t2 + 9 ifadesinin çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. (5t – 3) . (5t + 3)
B. (5t + 3)2
C. (5t – 3)2
D. (5t + 3) . 2t

  • Cevap: C

19. 1 – 49n2 ifadesinin çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. (1 – 7n) . (1 + 7n)

B. (1 – 7n)2

C. (1 + 7n)2

D. (1 – 49n) . (1 + 49n)

  • CevapA

8.Sınıf Koza Yayıncılık  Matematik Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı

20. 5x2 – 5y2 ifadesinin çarpanlarına ayrılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. 5 . (x – y)2
B. 5 . (x + y)2
C. 5x . (x – y) . (x + y)
D. 5 . (x – y) . (x + y)

  • Cevap: A

21. 36x2 – 24xy + B ifadesinin tam kare bir ifade olabilmesi için B yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

A. y
B. 4y2
C. y2
D. 2y2

  • Cevap: B

22. Karelerin kenar uzunlukları birer tam sayı olmak üzere bir kenar uzunluğu (x + 4) birim olan karenin içinden bir kenar uzunluğu x birim olan bir kare kesilerek çıkarılacaktır. Kalan bölge, alanları eşit parçalara ayrılacak ve alanlar birimkare cinsinden tam sayı olacaktır. Kalan bölge aşağıdakilerden hangisi kadar eş parçaya ayrılabilir?

A.6
B. 8
C. 10
D.12

  • Cevap: B

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” harfi yazınız.

(D) 1. Bir halk oyunları grubu 4 kız ve 4 erkekten oluşmaktadır. Bu gruptan biri halay başı seçilecektir. Bu kişinin kız veya erkek olma olasılıkları eşittir.

(Y) 2. Eşit şansa sahip olaylardan her bir çıktının olasılığı eşit olmayabilir.

D) 3. Olasılık, bir olayın gerçekleşme şansına (olabilirliğine) ilişkin bir ölçümdür.

(Y) 4. Bir torbada 5’i kırmızı, 7’si mavi, 3’ü sarı renkli bilye vardır. Bu torbadan rastgele çekilen bir bilyenin sarı renkli olması olasılığı en fazladır.

(D) 5. Bir olayın olma olasılığı ile olmama olasılığının toplamı 1’e eşittir.

C. Aşağıdaki işlemleri sonuçları ile eşleştiriniz.

 

 

 

8.SINIF MEB YAYINLARI DERS KİTABI 1 -2 ve KOZA  YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI  DİĞER ÜNİTE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.