Bu yazımızda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 9.Sınıf PASİFİK Yayıncılık Kimya ders kitabı 4.Ünite Maddenin Halleri sayfa 157-158 cevaplarını resimli ve çözümlü olarak sizler için hazırladık.
9.Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları 2021-2022
9.Sınıf Pasifik Yayıncılık Kimya ders kitabı 221 sayfa 8 Üniteden oluşmaktadır. Pasifik Yayınları Kimya ders kitabı İmam Hatip Liseleri ve Anadolu Liselerinde okutulacaktır.
Kimya yaşamımızın merkezidir. Kullandığımız giysiler, eşyalar, kozmetikler, temizlik ve yapı malzemeleri ve ilaçlar kimyasal süreçler sonucunda üretilmektedir. Modern hayatı rahatsız eden çevre sorunlarının bir çoğunu kimyasal yöntemler ile çözümleriz. O halde hepimiz uygulamacı kimyacılarız, yani kimya dünya insanlarının ortak dilidir.
Pasifik Yayınları 9.Sınıf Kimya ders kitabı soruları cevaplarını sayfa sayfa çözümlü şekilde bulabilirsiniz.
9.Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı
11. 8, 9 ve 10. adımlardaki işlemleri su yerine gliserin ve zeytinyağı kullanarak yineleyiniz. Her seferinde büreti temizlemeyi unutmayınız. Musluğun I ve II. konum çizgilerinin silinmemesine dikkat ediniz. Verilerinizi aşağıdaki gibi bir tabloya kaydediniz. Verilerden yararlanarak madde ve geçen süre ilişkisini gösteren bir grafik çiziniz.
9.Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 158 Cevabı
Sonuç
1. Maddelerin akış süresi ile viskozite arasındaki ilişki nedir?
2. Maddelerin viskozitesi farklı mıdır? Bununla ilgili kanıtınız nedir?
3. Viskozite, sıcaklıkla nasıl değişir? Buna kanıt olarak ne söyleyebilirsiniz?
4. Deneyde pekmez kullansaydınız nasıl bir sonuç beklerdiniz? Neden?
5. Sıcaklık 50 ºC yerine 60 ºC olsaydı sonuç nasıl değişirdi? (Çizdiğiniz grafikten yorumlayınız.)
6. Musluğu I ve II. durum olarak işaretlemenizin gerekçesi nedir? İşaretlemeseydiniz ne olmasını beklerdiniz? Buna göre sonucunuz nasıl değişirdi?
7. Viskoziteyi ölçmek için başka nasıl bir yöntem önerebilirsiniz? Bazı sıvıların viskozitesini ölçmek için çelik bilye kullanılır. Çelik bilye sıvının içine atılır. Bilyenin atıldığı andan dibe inişine
kadar geçen süre ölçülür. Böylelikle sıvının viskozitesi belirlenir. Bir ucu kapatılmış 3 cam boruya deneyde kullandığımız sıvıları doldurup içlerine çelik bilyeyi bırakırsak hangi sıvıda çelik bilye borunun dibine daha çabuk ulaşır? Neden? Sıvıların sıcaklığını arttırırsak sonuç nasıl değişir? Sorularının yanıtını kanıtlamak için çelik bilyeler, bir ucu kapalı cam borular, su, zeytinyağı, gliserin ve diğer araç gereçleri kullanarak bir deney tasarlayınız. Tasarınızı öğretmeninize gösterdikten ve ondan izin aldıktan sonra uygulayınız.