9.SINIF KİMYA DERS KİTABI CEVAPLARI

9.SINIF PASİFİK YAYINLARI KİMYA DERS KİTABI SAYFA 90 CEVABI

9.SINIF PASİFİK YAYINLARI KİMYA DERS KİTABI CEVAPLARI (2021-2022)

Bu sayfamızda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 9.Sınıf  PASİFİK Yayıncılık Kimya ders kitabı 2.Ünite Atom ve Periyodik Sistem sayfa 90 cevaplarını hazırladık.

9.Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları 2021-2022

9.Sınıf Pasifik Yayıncılık Kimya ders kitabı 221 sayfa 8 Üniteden oluşmaktadır. Pasifik Yayınları Kimya ders kitabı İmam Hatip Liseleri ve Anadolu Liselerinde okutulacaktır.

Kimya yaşamımızın merkezidir. Kullandığımız giysiler, eşyalar, kozmetikler, temizlik ve yapı malzemeleri ve ilaçlar kimyasal süreçler sonucunda üretilmektedir. Modern hayatı rahatsız eden çevre sorunlarının bir çoğunu kimyasal yöntemler ile çözümleriz. O halde hepimiz uygulamacı kimyacılarız, yani kimya dünya insanlarının ortak dilidir.

Pasifik Yayınları 9.Sınıf Kimya ders kitabı  soruları cevaplarını sayfa sayfa çözümlü şekilde bulabilirsiniz.

2021-2022 9.Sınıf Pasifik Yayınları Kimya ders kitabı sayfa 6 ,7 ,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ,158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 , 175 , 176 , 177 , 178 , 179 , 180 ve diğer sayfaların cevaplarına alt kısımda bulunan linklerden tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Pasifik Yayıncılık 9.Sınıf Kimya ders kitabı cevaplarını öncelikle kendiniz yapmalısınız. Sitemizden yapmış olduğunuz soruların cevaplarını kontrol edebilirsiniz.

9.Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı 

9) Aşağıdaki elementlerden hangisi metaldir?
A) 6C
B) 7N
C) 15P
D) 19K
E) 9F

  • Cevap: D

10) Modelinde, atomu içi dolu bir küreye benzeten bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Dalton
B) Thomson
C) Rutherford
D) Bohr
E) Demokritos

  • Cevap: A

11) Aşağıdaki bilim insanlarından hangisi a Parçacıkları Saçılma Deneyi’ni yapmıştır?
A) John Dalton
B) Niels Bohr
C) Ernest Rutherford
D) Louis de Broglie
E) Erwin Schrödinger

  • Cevap: C

12) Oda sıcaklığında bulunan bir maddenin metal olduğunu aşağıdakilerden hangisi göstermez?
A) Elektriği iyi iletmesi
B) Gaz hâlinde bulunması
C) Kesilmiş yüzeyinin parlak olması
D) Tel ve levha hâline gelmesi
E) Isıyı iyi iletmesi

  • Cevap: B

13) Üzümlü keke benzetilen atom modeli aşağıdakilerden hangisidir?
A) Dalton Atom Modeli
B) Bohr Atom Modeli
C) Thomson Atom Modeli
D) Modern Atom Modeli
E) Rutherford Atom Modeli

  • Cevap: C 

14) Nötr durumda 13 elektronu, 14 nötronu olan alüminyum atomunun kütle numarası ve atom numarası, atomun sembolü üzerinde nasıl gösterilir?
A) 13AI
B) 17AI
C) 13AI
D) 27AI
E) 24AI

  • Cevap: B

15) Aşağıda çift olarak verilen atomlardan hangileri izobardır?
A) 36S ve 36Ar
B) 17 37CI ve 17 37C
C) 2040Ca ve “K
D) 16O ve  6 12C
E) 6Li ve 2He

  • Cevap: A

16) Aşağıda çift olarak verilen atomlardan hangileri izotondur?
A) 3Ne ve 19 F
B) 9Be ve 126C
C) 326Mg ve 13AI
D) 13Na ve 325Mg
E) İH ve 1H

  • Cevap: C

17) Aşağıda çift olarak verilen atomlardan hangileri izotoptur?
A) 1H ve 4He
B) 1735CI ve 12C
C)510B ve 147N
D) 9Be ve 2He
E) 1H ve 1H

  • Cevap: E

2021-2022 9.SINIF PASİFİK-MEB YAYINCILIK KİMYA DERS KİTABI DİĞER SAYFA CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir